Friday, October 3, 2008

Olenko juonut nuoruuden lähteestä?

Kaikki alkaa nimittäin tuntua niin 70-lukulaiselta, mitä nyt Neuvostoliiton tilalla on Venäjä. Leena Hietanen kirjoitti levottomia juttuja pef^H^Hamflettiin, jota markkinoidaan sillä, että Taudinkantaja kehui. Säestäjä Petri Krohn pääsi banniin englanninkielisestä wikipediasta jo aikaisemmin. Nyt siamilaisilla kaksosilla on oma blogi, jossa ei todellakaan itse- eikä lähdekritiikki pesi. Johan Bäckman, joka jo vuosia on elellyt ihan omissa maailmoissaan, julkaisi sitten oman kirjansa, jota markkinoi blogissaan. Käykää toki lukemassa, saatte samalla vasta hauskoihin gallupkysymyksiin, kuten "Vähenisikö työttömyys jos Suomi liittyisi Venäjän federaatioon".
Vanha ystävämme Vaihtoehtouutiset julkaisi sitten ihan yksityiskohtaisen kuvauksen siitä, miten Baltian maatliittyivät laillisesti ja vapaaehtoisesti Neuvostoliittoon, ja Stalinia ihailevan kirjoituksen muinaisesta Suomen kuivalehdestä.

Tuntuu tosiaan inhottavan tutulta. Tuntuu siltä, että Venäjä on Neuvostoliitto. Tuntuu siltä, että Venäjä on uhka. Tuntuu siltä, että venäläisvähemmistö on turvallisuusriski. Tuntuu siltä, että NATO-jäsenyys on ajankohtainen.

No comments: