Wednesday, October 15, 2008

Ettei kenellekään jäisi epäselväksi, mistä on kysymys

Se on unohtanut, tuo rupinen käärme, meidän haupitsiemme ja pommiemme voiman. Se on unohtanut neuvostoaseiden murskaavan mahdin. Se on unohtanut, että venäläinen ihminen osaa sotia, rakastaa sotimista, on aina valmis antamaan viholliselle murskaavan iskun. Neuvostopatriootit tulevat tästä lähtien kaikilla taistelurintamilla iskemään vihollista armotta voimakkain stalinistisin yhteislaukauksin. He heittävät sitä vastaan koko neuvostokansan kauhean voiman ja mahtavan tekniikan, jonka sosialistinen maa on luonut stalinististen viisivuotiskausien vuosina.



Näitä miehitysuskovaisia ovat russofobi Max Jakobson, apartheid-professori Seppo Zetterberg ja ne 16 henkilöä, jotka haluavat estää Johan Bäckmanin opetukset Helsingin yliopistossa.
Viron presidentti Toomas- Hendrik Ilves kertoi Tarton yliopiston historian päivillä englantilaisen historioitsija Norman Daviesin kanssa keskustellessaan opettavan esimerkin. Hän oli europarlamentissa vaatinut tunnustusta virolaisten ”kärsimyksille” kommunismin ikeessä ja vaatinut kommunismin rinnastamista fasismiin. Puolalainen europarlamentaarikko oli suuttunut Ilvekselle ja karjunut, eikö Ilves ymmärrä perusasioita: ”Fasismi edusti pahuutta, kommunismi hyvyyttä. Ei kommunismin valinneita voi syyttää mistään!”
Näinhän se moraalinen kompassi Euroopassa menee. Pahuus oli Hitlerin puolella, hyvyys Neuvostoliiton puolella.



Paksumpaa kamaa kuin 70-luvulla. Sitten nämä vielä julistautuvat stalinistisen mielipidevainon uhreiksi. Eikö Venäjä enää löydä vähänkään täysipäisiä kätyreitä?

2 comments:

Kumitonttu said...

Hyvät linkit! Nyt vasta ymmärsin tämän Bäckmanin motiivin, kun luin tuon dissidentin kirjoituksen. Eli, Bäckmanin mukaan Suomessa todistellaan Viron kärsineen Neuvostomiehityksestä VAIN JOTTA Suomen aseveljeys Hitlerin (natsikortti) kanssa saataisiin näyttämään oikealta. Vaikka siis oikein olisi ollut veljeillä Stalinin kanssa. Voi vi77u miten sairas maailmankuva.

lahtari said...

Kas vain, nyt myös 'Murskaamme valkosuomalaisen käärmeen pään' on kadonnut Bäckmanin blogista. Äkillinen todellisuudentajun kohtaus, ilmeisesti