Friday, October 10, 2008

Sananvapauden raja

Ystävämme Johan Bäckman on vaihteeksi lähettänyt Jyrki Kataiselle avoimen kirjeen, jossa kauhistellaan sitä, että Ben Zyskowicz oli allekirjoittanut avoimen kirjeen. Kun Bäckman on nähnyt paljon vaivaa todistaakseen Viron natsien johtamaksi valtioksi, otin vapauden ihmetellä, miksi Zyskowicz ja toinen juutalainen, Elhonen Saks, puolustaisivat natsivaltiota. Kysymys oli ilmeisesti liian vaikea, koska kommentti katosi, ja Bäckman syytti minua ihmeellisellä logiikalla rasistiksi:

Lahtari on kirjoittanut tähän blogiin kommentin, jonka voi ymmärtää rasistisesti leimaavaksi. Siksi kommentti on poistettu. Pyydämme "lahtaria" pidättäytymään rasistisesti leimaavien kommenttien kirjoittamisesta. Esimrkiksi väite, että henkilön jokin kansallinen tausta vaikuttaisi hänen mielipiteisiinsä vääristävästi, on rasistinen.

Sen sijaan tämä Bäckmanin kaveri juttu ei tietenkään ole rasistinen, eikä siitä voi päätellä mitään venäläisten rasismista:

Virossa ymmärtää, mitä venäläiset tarkoittavat puhuessaan virolaisista ja suomalaisista tsuhnina. Tsuhnan tärkein ominaisuushan on satumainen tyhmyys.

3 comments:

Kumitonttu said...

Onko Backman poistanut tuon kirjoituksen blogistaan? Kävin itsekin siellä kommentoimassa tästä linkistä inspiroituneena, ja nyt en sitä enää löydä?

lahtari said...

Kappas vain, Bäckman on poistanut koko avoimen kirjeensä blogista. Taisi tulla liian hankalia kommentteja.

Samaan tapaa katosi postaus, jossa Bäckman syytti virolaisia historiallisen venäläisvähemmistön olemassaolon kieltämisestä: Liian läpinäkyvä valhe. Virossa on toki ollut vuosisatoja venäläisiä, Pätsin äitikin oli venäläinen. Kaikki Virossa ennen neuvostomiehitystä asuneet venäläiset jälkeläisineen ovat toki myös automaattisesti kansalaisia.

Hähää, kirjoitin neuvostomiehitys. Nyt jään odottamaan, että Bäckman, Hietanen ja Krohn tekevät rikosilmoituksen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Sehän ei toki olisi sananvapauden rajoittamista.

lahtari said...

Noni, taas Bäckman on poistanut postauksen. Tällä kertaa sellaisen, jossa kerrottiin Iivi Massoa epäiltävän törkeästä kunnianloukkauksesta. Taisi Bäckmankin huomata, että Iivi Massolla alkoi olla vähintään yhtä hyvät perusteet kunnianloukkaussyytteelle.