Wednesday, November 19, 2008

70-luvun kauan soiva blues

Suomalaisen vasemmiston epäonnistumista kuvaa se, ettei se ole onnistunut puolustamaan Neuvostoliiton merkitystä Viron historiassa. Vasemmisto ei ole myöskään onnistunut puolustamaan YYA:n ja Neuvostoliiton merkitystä Suomen historiassa 1960-ja 70-luvuilla. Tuo edistyksen aikakausi oli suomalaisen yhteiskunnan denatsifikaatiota ja demokratisoitumista. Tällä hetkellä Suomessa pyritään vain mitätöimään kaikki se yhteiskunnallinen edistys, jota 1960- ja 70-luku edustivat.

Näin siis Leena Hietanen Johan Bäckmanin kirjan julkistustilaisuudessa. Toinen Bäckmanin ihailija puolestaan hehkuttaa:

Kuten sanottu Bäckmain kirja on omasta mielestäni tieteellisenä teoksena ihailtava ja puhtaasti tyylillisenä taideteoksena mykistävä. Se on paras Suomessa koskaan kirjoitettu kirja. Ainoa kysymys sen suhteen on, onko kirjailija Johan Bäckman vai Otto-Wille Kuusisen haamu, joka Bäckmanin somien kautta on oraakkelipuheen ilmaissut.

Kaikille pitäisi siis olla selvää, mistä porukasta on kysymys. Vähitellen pitäisi olla selvää myös, että Putin on lähinnä jälleensyntynyt Stalin.

Otetaanpa tähän vielä piristykseksi katkelmia Leena Hietaselta, joka on, jos mahdollista, vielä Bäckmaniakin patologisempi valehtelija:

Totuuskomissiolta jäi löytämättä Viron holokausti

(Raportti on tuolla, lukekaa ja päätelkää itse: http://www.historycommission.ee/temp/pdf/conclusions_en.pdf)

Virossa on amerikkalainen presidentti, joka ei tiedä, että mustat saivat Yhdysvalloissa kansalaisoikeudet jo 1960-luvulla.

(Ei kommenttia tarvinne)

Suomi kytketään tällä palkinnolla myös Venäjän vastaisten valtioiden joukkoon. Suomi oli viimeinen linkki "Axis of Assholes"- ketjua, Venäjään vihamielisesti suhtautuvien persläpivaltioiden helminauhaa, Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Ukrainan ja Georgian kanssa. Näillä mailla ei ole muuta päämäärää kuin Venäjän hajottaminen Naton avulla. Turhaan ei Ahtisaari peräänkuuluta Suomelle Nato-jäsenyyttä.

(Sama juttu)

Vallankaappauksen pönkittämiseksi kehitettiin uusi historian kirjoitus. Viron presidentin kotisivuilta poistettiin vuoden 1991 presidentin paikalta Arnold Rüütel ja hänet on korvannut Heinrich Mark. Viron kouluissa siirryttiin lukemaan historiaa, jossa nyky-Viro itsenäistyy syksyllä 1992 Mart Laarin noustessa valtaan. Historian kirjan on kirjoittanut kukapa muu kuin Mart Laar itse.

(Ensimmäiset Viron presidentin kotisivut ovat vuodelta 1996, ja niissä ei ole luetteloa presidenteistä, se löytyy kotisivuilta vasta 2001, jolloin presidenttinä oli Arnold Rüütel. Jälleenitsenäistymispäiväkin on kyllä edelleen elokuussa 1991.)




No comments: